Park prirode Blidinje

kako doći do nas

Ovdje ćete pronaći različite opcije za svoje putovanje i dolazak na Bike Festival u Parku prirode Blidinje. Lokacija je dobro povezana i lako dostupna iz različitih regija.

Ako dolazite avionom u Bosnu i Hercegovinu, najbliža zračna luka Parku prirode Blidinje je Međunarodna zračna luka Mostar. Budući da nema organiziranih autobusa, možete naručiti taksi ili privatni transfer do centra Mostara. Najpogodnija opcija može biti najam automobila, jer autobusi ne voze izravno do Blidinja.

Ako dolazite avionom u Bosnu i Hercegovinu putem Međunarodne zračne luke Sarajevo, također možete stići do Blidinja. Zračna luka dobro je povezana s centrom grada, što traje oko 30 minuta lokalnim autobusom ili taksijem. Nadalje, glavni autobusni kolodvor udaljen je 30 minuta vožnje autobusom od zračne luke, uključujući 10-minutnu šetnju. S glavnog kolodvora možete uzeti autobus do drugih gradova poput Mostara ili Jablanice.

Park prirode Blidinje udaljen je samo 2 sata vožnje od Jadranskog mora, pa možete stići i iz Zračne luke Split i Zračne luke Dubrovnik u Hrvatskoj.

Više informacija: Dolazak avionom.

Dolazak do Parka prirode Blidinje automobilom je jednostavan.

Park prirode Blidinje lako je dostupan iz gradova Posušje, Tomislavgrad i Jablanica. Ako dolazite s zapada, možete krenuti iz Posušja prema Rakitnu (R419) ili iz Tomislavgrada prema Lipama (R419a). Ako dolazite s istoka, ruta je iz Jablanice prema R419.

Za veće gradove, glavni grad Sarajevo udaljen je otprilike 2 sata vožnje, pristupačan preko Doljana na autocesti A1 i E73/M17. Napomena: na ovom području primjenjuje se dio autoceste A1 s naplatom cestarine.

Iz Mostara, koji je udaljen otprilike 1.30h od Jablanice, možete krenuti autocestom E73/M17.

Od Zenice do Blidinja treba otprilike 2,5 sata vožnje autocestom A1 i E73/M17.

Autobusom

Autobusi ne dolaze izravno do Blidinja niti drugih lokacija blizu Parka prirode. Međutim, postoje autobusne linije do Jablanice iz većih gradova poput Sarajeva i Zenice, kao i Mostara i Konjica. Također postoje autobusne linije iz Splita u Hrvatskoj. Stoga je lakše stići do parka automobilom ili odabrati organizirane ture.

Željeznička stanica Mostar, koja je najbliža Parku prirode Blidinje, dostupna je tijekom cijele godine iz Bosne i Hercegovine ili iz Ploča u Hrvatskoj.

Više informacija: Dolazak vlakom.

Želite se malo zagrijati?

Ovo je savršen način za bicikliranje od Mostara do Parka prirode Blidinje: manje od 60 kilometara, ali većinom uzbrdo, trebate unijeti nešto snage i eto vas!

Više informacija o tome kako doći do Parka prirode Blidinje biciklom možete pronaći na našoj web stranici ispod 👇

https://www.herzegovinabike.ba/tour/park-prirode-blidinje-mostar-blidinje/

 

Kako doći do Parka prirode Blidinje