08 sij, 24

OPĆI UVJETI I ODREDBE za Blidinje Bike Festival


I- Prijave

1.1 Vaša registracija je valjana čim izvršite plaćanje i primite, putem e-pošte, potvrdu o registraciji koju ste napravili na web stranici.

1.2 Svaka registracija za “Blidinje Bike Festival” podrazumjeva prihvaćanje ovih pravila, kao i pravila objavljena na mjestu registracije ili službenih lica događaja (vožnje, testovi, natjecanja, rekreativni događaji ili zabavni događaji/party).

1.3. “Blidinje Bike Festival” osigurava mjerenje vremena na utrkama kako bi Vaše performanse na događaju bile što preciznije i transparentnije.

1.4. Aktivnosti s biciklima otvorene su za sve sudionike, dok maloljetne osobe trebaju prisustvo roditelja/staratelja na događaju ili ponijeti sa sobom potvrdu/odobrenje roditelja za maloljetnike.

1.5 “Dječja utrka” otvorena je za djecu od 4 do 14 godina (potrebno je prisustvo ili odobrenje roditelja).

1.6. Kupnja i povlačenje svake prijave za Blidinje Bike Festival moguće su samo od strane odrasle osobe (starije od 18 godina).

II- Uvjeti kupnje i registracije na događaj

2.1. Prijava za aktivnosti tijekom cijelog dana ili za dvodnevne aktivnosti vrši se putem web stranice www.bbf.ba (“Službena Web stranica”).

2.2. Prijave za aktivnosti tijekom cijelog dana ili za dvodnevne aktivnosti dostupne su na samom događaju, ali s ograničenim mjestima. Imajte na umu da cijena kotizacije dolazi sa nižom cijenom tijekom ranih prijava, dok će cijene za registracije na dan događaja biti uvećane. Također, kasna registracija ili registracija na dan događaja ne osigurava majicu i puni startni paket.

2.3. Sudionici moraju preuzeti svoj startni paket/broj na štandu za registraciju “Blidinje Bike Festival”.

III- Uvjeti plaćanja

3.1. Svaka osoba koja se registrira za jednu ili više aktivnosti odgovorna je za plaćanje punog iznosa kotizacije za registraciju.

3.2. Registracija je valjana ako je puni iznos plaćen na način kako je to naznačeno na web stranici: www.bbf.ba ili na ragistracijskom mjestu na dan događaja.

3.3. Sve uplate mogu se izvršiti putem bankovnih ili poštanskih transfera. Uplate na dan događaja omogućuju gotovinaska plaćanja.

4.4. U slučaju da uplatu kotizacije vršite iz inozemstva i trebate više informacija o načinu plaćanja, preporučujemo da kontaktirajte organizatore putem mail-a. Naše osoblje će biti raspoloženo u svakom trenutku da Vam pomogne.

IV- Modifikacije

Organizacija zadržava pravo napraviti bilo kakve izmjene u ovom pravilniku.

V- Zahtjev za izmjenom vaše registracije

5.1. Izmjene registracije bit će prihvaćene u iznimnim slučajevima, do 21 dan prije otvaranja otvaranja ureda za registracije, odnosno službenog datuma početka događaja, uz pismeni zahtjev i priloženje odgovarajućih dokumenata. Ne možemo garantirati pozitivan odgovor.

5.2. Zamjena registracije je moguća.

5.3. Zahtjevi za izmjenu neće se razmatrati na dan održavanja događaja.

VI- Zahtjev za prijenos vaše registracije

6.1. Svaka osoba koja želi zamijeniti registraciju s drugom osobom ako ta osoba ispunjava sve uvjete vezane u ovom pravilniku, morat će obavijestiti organizaciju o ovoj zamjeni najkasnije 21 dan prije početka događaja, putem preporučene pošte s povratnicom poslanom na sljedeću adresu: Udruga “HerzegovinaBike”, dr.Milana Šuflaja 58, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovine ili putem e-pošte na info@bbf.ba, navodeći sljedeće informacije: – vaše prezime, ime i adresa – prezime, ime, adresa, datum rođenja odobe s kojom se vrši zamjena, e-adresa i telefonski broj zamjene – veličina majice – registracijski broj i kopija e-pošte s potvrdom registraciji.

6.2. Nakon primitka pisma ili e-pošte s registracijom, Vaša zamjena će primiti potvrdu registracije. Vi i zamjena bit ćete odgovorni za plaćanje ukupne cijene registracija i svih troškova nastalih zamjenom (npr. troškovi dostave pisma itd.).

VII- Zahtjev za otkazivanje i povrat novca

7.1. Zahtjevi za otkazivanje i povrat novca bit će prihvaćeni samo u iznimnim slučajevima, najkasnije mjesec dana prije događaja uz uvijet da za Vas organizatori već nisu kupili/naručili startni paket. Zahtjev za otkazivanje i povrat novca vrši se uz pismeni zahtjev na službeni mail info@bbf.ba. Ne možemo jamčiti pozitivan odgovor.

7.2. Povrat novca nije moguć u slučaju zamjene registracije.

7.3. Zahtjevi za otkazivanje i povrat novca neće se razmatrati unutar 30 dana prije početka događaja.

VIII- Uvjeti testiranja bicikala i oprema od strane izlagača

8.1. U okviru testiranja bicikala i opreme, svaki sudionik se mora brinuti o materijalu i opremi koju mu/joj je posudio tijekom sudjelovanja na “Blidinje Bike Festivalu”, primjereno je koristiti i općenito slijediti upute i/ili preporuke koje mu/joj budu priopćene u tom kontekstu.

8.2. U slučaju gubitka i/ili incidenta koji je prouzrokovao štetu, ispitanik se obvezuje, prema odabiru davatelja, ili zamijeniti ili nadoknaditi oštećenu i izgubljenu opremu i/ili materijal o vlastitom trošku. U slučaju prihvaćene zamjene, podrazumijeva se da zamjena mora sastojati od materijala ili opreme koji su strogo identični onima koji su izvorno posuđeni i pretpostavlja se da su u ispravnom stanju.

8.3. Ako sudionik u bilo kojem trenutku ima dojam da oprema i/ili posuđeni materijal ne funkcionira ispravno, odmah će prestati s njegovim korištenjem i obavijestiti predstavnika marke kako bi ga mogao provjeriti i poduzeti sve potrebne popravke ili prilagodbe.

IX- Korištenje staza/ruta za testiranje

9.1. Staze za testiranje rezervirane su za ispitivanje bicikala i dodatne opreme za sve sudionike Blidinje Bike Festivala koji su se prijavili za testiranje kod službenih izlagača događaja.

9.2. Organizacija, odnosno tvrtke koje izlažu na događaju zadržavaju pravo ukloniti registraciju za testiranje od osobe koja će obavljati aktivnost koja nije u skladu s onim za što se registrirala.

9.3. Organizacija zadržava pravo napraviti promjene u rutama, stoga i u udaljenosti i/ili razlici u visini, bez prethodne obavijesti.

9.4. Organizator odbija svaku odgovornost u slučaju da liftovi koji omogućuju testiranje DH bicikala na SKI stazi ne rade ili su zatvoreni.

9.5. U konzultaciji s osobom odgovornom za rad i sigurnost skijaških liftova, organizacija zadržava pravo blokiranja pristupa liftovima ili otkazivanja događaja ako vremenski uvjeti ili promjene u vremenskim uvjetima (magla, kiša, itd.) mogu ugroziti sudionike.

X- Osiguranje

10.1. Svaki sudionik mora imati osiguranje od nesreće i odgovornosti.

Toplo preporučujemo da kontaktirate svoje osiguravajuće društvo kako biste saznali svoje pokriće u slučaju nesreće i prilagodili ga, ako je potrebno, aktivnostima za koje se registrirate.

10.2. U slučaju nesreće ili spašavanja, troškove liječenja pokrit će osobno osiguranje sudionika (posebno troškovi helikoptera i hospitalizacije).

10.3. Organizator odbija svaku odgovornost u slučaju nesreće i odgovornosti, kao i svaku odgovornost u slučaju gubitka, krađe ili oštećenja posuđenog materijala ili osobne opreme.

XI- Sigurnosna pravila

11.1. Obavezno je nošenje čvrste kacige za brdski bicikl koja zadovoljava CE standarde (na svim aktivnostima), a rukavice i nošenje naočala se preporučuje. Na rekreativnim događajima poput biciklijadi “Stazom Ajduka” strogo se preporučuje nošenje kacige, dok je na profesionalnom događaju “XCM Herzegovina” obavezno nošenje kacige i osobe koje ne budu posjedovale kacigu neće moći nastupiti.

11.2. Na rekreativnom događaju “Stazom Ajduka” nije potrebno nošenje prve pomoći, kao ni alata za servis bicikla, budući da organizator to osigurava, dok se na profesionalnom događaju “XCM Herzegovina” preporučuje nošenje minimalnog seta za popravak ili timska pratnja koja će se nalaziti na tehničkim zonama staze.

11.3. Kako je vrijeme u planinama vrlo promjenjivo, preporučuje se ponijeti toplu odjeću i kišnu opremu iako se događaj održava u ljetnim mjesecima. Obavijestite organizatore ili svoje kolege prije polaska na trening i obilazak staze, ako se sami upuštate na vožnju.

11.4. Obavezno se pridržavajte prometnih propisa na cestama otvorenim za promet.

11.5. U slučaju nesreće, obavijestite osoblje ili centralnu hitnu postaju putem broja koji je označen na štandu za registraciju.

XII- Ponašanje na terenu

12.1. Radi vlastite sigurnosti, sudionici moraju slijediti upute koje Organizator daje putem osoblja i volontera prisutnih na terenu.

12.2. Sva napuštanja staze trebaju biti prijavljena Organizaciji (najbližoj pomoćnoj stanici, punktu za opskrbu/feed zona ili osoblju). U nedostatku informacija o napuštanju staze i gubitku, sudionik će biti odgovoran za sredstva korištena za njegovo traženje.

XIII- Dokazi

13.1. Kada sudjeluje u događanjima na Blidinje Bike Festivalu, sudionik se obvezuje prisustvovati brifingu za događaj ili aktivnost te se pobrinuti da njegov bicikl, ispravno funkcionira i opremljen je prednjim i stražnjim kočnicama. Sudionik se obvezuje nositi zaštitnu opremu (kaciga, rukavice, itd.) koja je potrebna vožnju ne napuštajući “stazu” označenog itinerara, bez namjernog skraćivanja i u skladu s prometnim propisima na cestama otvorenim za promet.

13.2. Sudionik se također obvezuje poštivati ljudski, životinjski, prirodni, biljni i urbani okoliš (na primjer, ne smije bacati ili ostavljati smeće u prirodi, na cestama i na bilo kojem drugom mjestu. Mora ga zadržati i staviti u spremnike za selektivno prikupljanje smeća koje je osigurao Organizator). Obvezuje se ne osporavati odluke organizatora ili lokalnih vlasti i poštivati upute organizatora. Obvezuje se poštivati pravila predloženog događaja ili aktivnosti.

XIV- Naknada štete

Sudionik se slaže, za sebe i članove svoje obitelji, nadoknaditi i držati odgovornima, uključujući troškove i odvjetničkih naknada, Organizatora kao i njihovih predstavnika i zaposlenika, od bilo kakvih zahtjeva i tužbi za tjelesne ozljede, štetu na imovini i štetu uzrokovanu trećoj strani, uzrokovanu izravno ili neizravno činom ili propustom tijekom vožnje njegovog bicikla ili sudjelovanja na Blidinje Bike Festivalu.

XV- Prava na korištenje fotografija

15.1 Svaki sudionik ovlašćuje Blidinje BIKE Festival, i/ili svaku fizičku osobu i/ili pravnu osobu koja je zamjenjuje, kao i svaku treću stranu koja djeluje u njegovo ime, da koristi, reproducira i prilagodi fotografije, statične ili audio-vizualne slike na kojima se može pojaviti tijekom sudjelovanja na Blidinje Bike Festivalu, na svim korisnim medijima (uključujući promotivne i/ili reklamne dokumente), na bilo kojoj privatnoj ili javnoj, nacionalnoj ili međunarodnoj telekomunikacijskoj mreži (posebno internetu, intranetu, ekstranetu) u neograničenom broju, u bilo kojem materijalu, boji i formatu. Ova ovlašćenja dodjeljuju se besplatno, za najduže razdoblje predviđeno zakonom, propisima i primjenjivim ugovorima na snazi, uključujući sve moguće produžetke tog razdoblja, i to za cijeli svijet.

15.2 Pri registraciji, preuzimanju startnog paketa i/ili sudjelovanju na događaju, svaki sudionik pristaje biti fotografiran od strane Organizacije.

XVI- Prepoznavanje i prihvaćanje rizika

16.1. Svaki sudionik izjavljuje da prihvaća rizike vožnje biciklom i da će koristiti predloženu rutu isključivo na vlastitu odgovornost i procjenu.

16.2. Sudionik priznaje i prihvaća da sudjeluje u događaju koji može predstavljati opasnosti i svjestan je da aktivnost u kojoj sudjeluje može rezultirati rizikom nesreća, ozljeda ili smrti.

16.3. Budući da se događaj odvija na prirodnom terenu, sudionik mora biti svjestan prirodnih prepreka na stazi. On sudjeluje u događaju na vlastiti rizik i pod vlastitom odgovornošću.

16.4. Odluka o sudjelovanju podrazumijeva suglasnost s rizicima vožnje bicikla u planinama, po stazama, na prirodnom terenu.

16.5. Sudionik priznaje i prihvaća da organizacija ne može jamčiti njegovu sigurnost tijekom događaja, da su rizici biciklizma izvan kontrole organizatora te da svaki pad s njegove strane može rezultirati ozbiljnom tjelesnom ozljedom ili čak smrću.

16.6. Sudionik je svjestan da predložene rute, iako označene, nisu i ne mogu biti u potpunosti osigurane od strane organizatora.

16.7. Sudionik je odgovoran za svoj izbor predložene rute i obvezuje se osigurati da je njegova odluka u skladu s njegovim iskustvom i razinom prakse vožnje bicikla, kao i njegovim fizičkim stanjem.

16.8. Sudjelovanje na Blidinje Bike Festivalu zahtijeva dobru fizičku kondiciju, što podrazumijeva da sudionik priznaje, posebno:

  • da nije pod utjecajem lijekova koji utječu na njegove fizičke ili intelektualne sposobnosti,

  • da nije trudna, niti je rodila u manje od 6 mjeseci (poštivati upute liječnika u tom slučaju),

  • da ne pati od srčanih problema ili krhkosti zglobova (članaka, koljena, tendinitisa, ligamenata itd.),

  • da dobro poznaje svoje fizičke sposobnosti i ograničenja,

  • da nije sklon astmi i epileptičkim napadima,

  • da nije pod utjecajem alkohola i/ili supstanci koje utječu na njegove ili njene intelektualne ili fizičke sposobnosti. Sudionik se također obvezuje poštivati sigurnosne upute i pravila koja se mogu objaviti, osim nošenja kacige u svim okolnostima, poštivati pravila prometnih propisa te izražavati oprez i prosudbu prilikom kretanja i upotrebe posuđene opreme.

XVII- Odricanje od odgovornosti

17.1. Unutar granica primjenjivih zakonskih odredbi, sudionik oslobađa organizatora i njegovo osoblje, direktore, zaposlenike ili volontere te druge pomoćne osobe, planinare, predstavnike i agente od svake odgovornosti u vezi s gubicima, ozljedama ili štetama koje proizlaze iz njegova sudjelovanja na Blidinje Bike Festivalu.

17.2. Stoga sudionik odriče pravo u budućnosti podnošenja bilo kakvih zahtjeva protiv organizatora i njegovog osoblja, direktora, zaposlenika ili volontera te drugih pomoćnih osoba, planinara, predstavnika i agenata za bilo koju tjelesnu ozljedu, napad na tjelesni integritet, uključujući onu koja može dovesti do smrti, za svaku materijalnu štetu ili moralnu štetu i za bilo kakvu štetu koju može pretrpjeti kao rezultat svog sudjelovanja na Blidinje Bike Festivalu, bez obzira na uzroke, za bilo kakvu grešku ili nemarnost, osim u slučaju prijevare ili teškog propusta.

17.3. Sudionik se slaže, kao posljedica prethodnog odlomka, da neće pokrenuti pravne postupke, niti podnijeti bilo kakvu kaznenu prijavu ili prijavu te se obvezuje da neće postati građanska stranka u bilo kojem kaznenom postupku protiv organizatora događaja, njihovih osoblja, direktora i njihovih pomoćnika, niti ih implicirati u istoj mjeri kao njihove ugovorne strane.

17.4. Označavanjem okvira “Prihvaćam uvjete pravila, odricanje od odgovornosti i prava na web stranici”, potvrđujete da ste pročitali i razumjeli informacije dane ovdje i da ste imali koristi od svih korisnih objašnjenja u kontekstu vašeg sudjelovanja na Blidinje Bike Festivalu. Svjesni ste vještina potrebnih za sudjelovanje u ovom događaju i priznajete da ih posjedujete. Obvezujete se poštivati navedena pravila i zabrane. Kako ste u potpunosti uključeni u sprovođenje ovog događaja, prihvaćate rizike povezane s prakticiranjem sporta i stoga izričito oslobađate Udrugu “Herzegovina Bike” i ostale tvrtke i partnere prisutne na Blidinje Bike Festivalu od odgovornosti u slučaju da pretrpite ozljedu tijekom sudjelovanja. Naposljetku, priznajete da će preuzete obveze i oslobođenje od odgovornosti obvezivati vaše nasljednike i dodijeljenike.

17.5. Sudionik se obvezuje poštovati zdravstvene propise koje je postavila Zdravstvena služba Županije/Kantona, države Bosne i Hercegovine i organizator.

17.6. Organizator odbija svaku odgovornost ako se sudionik zarazi od treće strane tijekom događaja.

Često postavljana pitanja

Blidinje Bike Festival će se održati od 26. do 28. 07. 2024. godine.

Blidinje Bike Festival održava se u Parku prirode Blidinje (Blidinje, Masna Luka bb, Posusje 88240, BiH)

Petak, 26.07.2024., 12:00 – 19:00h

Subota, 27.07.2024., 10:00 – 19:00h

Nedjelja, 28.07.2024., 08:00 – 16:00h

*navedeno radno vrijeme može biti podložno promjenama.

Kompletan PROGRAM DOGAĐAJA možete pogledati OVDJE.

Obavijest: U petak, Gala večera posvećena je organizatorima, pokroviteljima, prijateljima, značajnim gostima, medijima i izlagačima događaja Blidinje BIKE Festival: petak, 26.07.2024., od 19:00h svi gosti Gala večere morati će pokazati svoju ulaznicu osoblju sigurnosti.

Detaljan opis kako doći do Parka prirode Blidinje u slučaju da putujete sa avionom, automobilom, vlakom ili pak biciklom možete pogledati OVDJE.

Posvetili smo se napravili stranicu sa detaljnim opisom kako da dođete do nas. 

 • Ukoliko dolazite kao posjetitelj prijave nisu potrebne i možete nas posjetiti u bilo kojem trenutku tijekom vremena održavanja Blidinje BIKE Festivala.
 • Ukoliko dolazite kao sudionik, za pristup događajima morat ćete se prijaviti online. Nakon što završite registraciju i uplatite kotizaciju, jednostavno se pojavite na mjestu događaja, posjetite ured za prijave kako bi ste preuzeli startni paket i uživate u organizaciji.
 • Ukoliko dolazite kao posjetitelj plaćanje nije potrebno, jednostavno dođite na mjesto održavanja i pratite događaj.
 • Ukoliko dolazite kao sudionik, za pristup događajima morat ćete se prijaviti online i platiti kotizaciju koja je propisana od strane organizatora.

Naravno, u sklopu restorana Staza i SKI centar bit će dostupno parking područje gdje ćete moći slobodno parkirati svoje vozilo, kako biste bili potpuno slobodni tijekom vaše posjete. Iako je područje pod nadzorom, ne prihvaćamo odgovornost za bilo kakva oštećenja vozila od trećih strana.

Blidinje Bike Festival će sadržavati i izložbe i testiranje proizvoda. Na stranici “Expo Area” pronaći ćete sve informacije koje vam trebaju.

Kako pristupiti testiranju bicikala ovisi o tvrtkama koje izlažu bicikle i opremu.

ZAPAMTITE:

– kacige su obavezne;
– savjetujemo vam da se pojavite odjeveni u odgovarajuću, sportsku odjeću;
– morate biti stariji od 18 godina da biste sudjelovali u testiranju bicikala;
– izlagači ne nude sve vrste pedala, ako planirate doći noseći biciklističke cipele, savjetujemo vam da donesete vlastite pedale.
– područje testiranja rezervirano je za demo vozila tvrtki.

Da, parkirna mjesta su besplatna za sve posjetitelje i sudionike događaja.

Da, dolazak sa psima je dopušteno, ali samo na povodcu.

Važno: Budite svjesni svog psa u svakom trenutku, psima nije dopušten ulazak na stazu gdje mogu prouzrokovati nezgodu za bicikliste. Vlasnici pasa odgovaraju za postupke svojih ljubimaca.