10 srp, 24

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine posebni partner Continental Blidinje BIKE Festivala

S ponosom objavljujemo da je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine postao posebni partner Continental Blidinje BIKE Festivala, najvećeg biciklističkog festivala u našoj zemlji. Ova važna suradnja dodatno će doprinijeti značaju i uspjehu festivala, koji se održava u prekrasnom Parku prirode Blidinje od 12. do 14. srpnja 2024. godine.

Continental Blidinje BIKE Festival, koji okuplja profesionalne i amaterske bicikliste, dijecu, rekreativce i cijele obitelji prepoznat je kao ključni događaj za promociju sporta, turizma i očuvanja prirode u Bosni i Hercegovini. Partnerstvo s Olimpijskim komitetom BiH omogućit će dodatnu podršku u organizaciji i promociji festivala te će doprinijeti daljnjem razvoju biciklizma kao sporta u našoj zemlji.

Ova suradnja s Olimpijskim komitetom Bosne i Hercegovine velika je čast i priznanje za naš festival. Uvjereni smo da će njihova podrška dodatno podići razinu organizacije i kvalitete događaja, te omogućiti još veći uspjeh Continental Blidinje BIKE Festivala,” izjavio je Toni Zorić, predsjednik Udruge HerzegovinaBike, organizatora festivala.

Olimpijski komitet BiH prepoznao je važnost ovakvih manifestacija za promociju sportskih aktivnosti i zdravog načina života, te je s oduševljenjem prihvatio ulogu posebnog partnera. “Blidinje BIKE Festival je izvanredna prilika za promociju sporta i sportskih vrijednosti. Naš cilj je podržati ovakve događaje koji potiču mlade sportaše i sve građane na aktivan život i ljubav prema sportu i prirodi,” istaknuo je Akademik prof.dr Izet Rađo, predsjednik Olimpijskog komiteta BiH.

Ovogodišnji Continental Blidinje BIKE Festival uključivat će brojne aktivnosti, među kojima su UCI Class 1 maraton utrka, Balkansko prvenstvo u biciklizmu, razne rekreativne vožnje, kao i bogat popratni program za sve posjetitelje. Sudjelovanje Olimpijskog komiteta BiH kao posebnog partnera dodatno će obogatiti program i osigurati još veći odaziv sudionika i publike.

Pozivamo sve ljubitelje biciklizma, prirode i sporta da nam se pridruže na Continental Blidinje BIKE Festivalu i zajedno s nama uživaju u jedinstvenom doživljaju u srcu Parka prirode Blidinje.

Za više informacija o festivalu, programskim aktivnostima i prijavama posjetite našu službenu web stranicu www.bbf.ba.

Vidimo se na Blidinje BIKE Festivalu!

09 srp, 24

Continental Blidinje BIKE Festival: Što nas očekuje?

Samo pet dana prije početka ovogodišnjeg Continental Blidinje BIKE Festivala, organizatori s ponosom ističu uspješan napredak organizacije. Ovaj najveći biciklistički festival u Bosni i Hercegovini privukao je značajnu pažnju, s brojnim događajima i međunarodnim sudionicima. Park prirode Blidinje se nalazi u središtu pažnje i bilježi značajan interes.

Program događanja

Petak, 12.07.2024.: Festival započinje VIP prezentacijom i Gala večerom, službenim otvorenjem na kojem će prisustvovati brojni ugledni gosti, uključujući predsjednicu Federacije BiH Lidiju Bradaru, predstavnike federalnih ministarstava, lokalnih vlada, Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, te predstavnike međunarodnih organizacija i sponzora. Govornici na VIP prezentaciji uključuju Mariju Vukoju Lastvić iz udruge Visit Blidinje, Ivana Jurilja iz Ureda Vlade ŽZH za europske integracije, Nedu Pinezića stručnjaka i promotora vrijednosti obiteljskog i ruralnog turizma u Hrvatskoj i Tonija Zorića kao organizatora i predsjednika Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine. Ovaj ekskluzivni događaj poslužiti će kao prilika za daljnje umrežavanje i razgovore.

Subota, 13.07.2024.: Dan je posvećen rekreativcima i obiteljima. Prijave za rekreativnu biciklijadu “Stazom ‘Ajduka” počinju u rano jutro, a biciklijada započinje u 10:00 sati. Sudionici će obići najljepše dijelove Blidinja uz turističke vodiče i uživati u lokalnoj gastronomskoj ponudi. Također, tijekom subote i nedjelje održavat će se sajam domaćih proizvoda i outdoor opreme, gdje će 13 domaćih proizvođača predstaviti svoje proizvode. Posjetitelji će imati priliku testirati nova Škoda vozila, nove ponudu Continental guma sa novim značajkama i načinima izrade, modele bicikala i opreme na biciklističkim štandovima, kao i kupovati proizvode po promotivnim cijenama. Večernji party održat će se u Caffe baru Sky na SKI stazi, a uključivati će tombolu i nagradnu igru sa vrijednim nagradama za sve sudionike.

Nedjelja, 14.07.2024.: Dan je rezerviran za profesionalne bicikliste koji će se natjecati za naslov Balkanskog prvaka i bodove za UCI Class 1 utrku. Utrka počinje u 10:00 sati, a nakon nje slijedi svečano proglašenje pobjednika uz nastup HKUD Posušje. Rekreativci također mogu sudjelovati u ovom danu punom adrenalina i zabave. Registracije su dostupne na ovom linku.

Jako velike napore smo uložili u ovogodišnji Bike Festival, radimo neprekidno 11 mjeseci na ovom projektu i danas mogu slobodno reći kako sam ponosan zbog posla koji smo napravili. Neću mnogo govoriti, naša djela će govoriti za nas, a ja ću iskoristiti ovu priliku da se zahvalim ekipi koja stoji iza ovog događaja.  U organizaciju je uključeno 100 ljudi koji će se brinuti za sigurnost svih sudionika i sprovođenje događaja koji će na najbolji način promovirati sportske i turističke potencijale Bosne i Hercegovine. Nadalje, veliko hvala ide svim našim partnerima, sponzorima i prijateljima koji su na bilo koji način pomogli održavanje ovog događaja. Sva ta imena su zaslužna za ovu veliku promociju sporta i turizma koja se događa u ovim trenucima“, komentirao je Toni Zorić.

Posebne aktivnosti

Trening kamp sa UCI stručnjacima: U suradnji s Međunarodnom biciklističkom federacijom (UCI), dva UCI stručnjaka iz Švicarske će deset dana prije festivala održavati edukacije za trenere biciklističkih klubova. Treneri koji završe tečaj dobit će međunarodnu licencu, što će unaprijediti kvalitetu biciklizma u regiji.

Podrška i partneri

Festival uživa podršku mnogih institucija i sponzora.

Generalni pokrovitelj: Continental Tires

Pokrovitelji događaja: Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, Federalno ministarstvo Obrazovanja i Nauke, Federalno ministarstvo Kulture i Sporta, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, Vlada Županije Zapadnohercegovačke, Vlada Hercegbosanske županije, Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ/K, Grad Mostar, općina Posušje, USAID Turizam BiH, Ambasada republike Italije u Bosni i Hercegovini, Italijanska agencija za razvojnu saradnju – AICS i CISP Bosna i Hercegovina u okviru projekta NaturBosniaHerzegovina, Turistička zajednica HNŽ/K i Sportski Savez Grada Mostara.

Srebreni sponzor – HT Eronet

Brončani sponzor – Škoda Apolo

Službena voda festivala – LEDA

Sponzori: Fortuna Tours, OAKLEY, Lasta, Proteini.si, Satelit TBM, Visit Blidinje, restoran “Hajdučke Vrleti”, restoran “Staza” i restoran “Risovac”.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje biciklizma i prirode da se pridruže ovom jedinstvenom događaju. “Jako velike napore smo uložili u ovogodišnji Bike Festival, radimo neprekidno 11 mjeseci na ovom projektu i danas mogu slobodno reći kako sam ponosan zbog posla koji smo napravili,” rekao je Toni Zorić, jedan od organizatora. “Hvala svim našim medijskim prijateljima koji nas vjerno prate i promoviraju ovo što radimo. Bez njih ovo ne bi bilo moguće,” dodao je Zorić.

Rezervirajte svoj smještaj i uživajte u nezaboravnoj vikend avanturi na Blidinju!

Za više informacija, posjetite web stranicu Blidinje BIKE Festivala.

01 srp, 24

Oakley stao uz Blidinje BIKE Festival

Oakley, marka vrhunskih naočala i outdoor opreme, postao je sponzor Blidinje BIKE Festivala, samo nekoliko dana prije početka ovog vrhunskog outdoor događaja koji se održava u Parku prirode Blidinje. Ugovorom koji je danas potpisan s udrugom HerzegovinaBike, Oakley je postao sponzor za sva tri dana događaja u 2024. godini, a razmatra se i čvršća suradnja za 2025. godinu s nekim velikim događajima koji su još u početnim fazama planiranja.

Ovaj vrhunski brend naočala surađivat će s timom HerzegovinaBike u cilju promocije i razvoja biciklizma kao sporta i turizma.

Iz tvrtke Vision d.o.o. komentirali su: “Oakley je brend koji je nadahnut stalnim traženjem napretka u smislu razvoja vrhunske opreme i potragom za pouzdanim partnerima koji žive za sport i promoviraju ga kroz svoje djelovanje. Udruga HerzegovinaBike svojim djelovanjem kroz dugi niz godina potvrđuje njihova očekivanja. Uvjereni smo da će ova suradnja biti na obostrano zadovoljstvo i da je ovo tek početak jedne veće priče u Bosni i Hercegovini kada govorimo o promociji biciklizma i Oakley brenda, koji je pozicioniran kao vrhunski biciklistički brend i tako se želi predstaviti na tržištu BiH.”

Želim izraziti veliko zadovoljstvo i ponos zbog suradnje s brendom Oakley. Njihova podrška je iznimno važna za naš festival, koji je najveći biciklistički festival u Bosni i Hercegovini. Partnerstvo s renomiranim brendom kao što je Oakley dodatno potvrđuje kvalitetu i značaj našeg festivala“, komentirao je Toni Zorić, predsjednik udruge HerzegovinaBike.

Ova suradnja predstavlja korak naprijed u promociji biciklizma i turizma u našoj regiji. Oakley, sa svojim vrhunskim proizvodima i posvećenošću izvrsnosti, savršeno se uklapa u našu viziju i ciljeve. Zajedno ćemo raditi na unapređenju sportskih i turističkih potencijala Parka prirode Blidinje i šireg područja Hercegovine. Vjerujem da je ovo tek početak jedne dugoročne i uspješne suradnje koja će donijeti mnoge benefite svim ljubiteljima outdoor aktivnosti, a naručito biciklizma u Bosni i Hercegovini. Zahvaljujem se tvrtki Vision d.o.o. na povjerenju i radujem se svemu što zajedno možemo postići u godinama koje dolaze“, dodao je Zorić.

Blidinje BIKE Festival, najveći biciklistički festival u Bosni i Hercegovini, počinje u petak, 12. srpnja 2024. godine, a završava u nedjelju, 14. srpnja 2024. godine, kada će se održati profesionalne utrke Balkanskog prvenstva i UCI Class 1 maraton utrka.

Više informacija o ovom događaju možete saznati na web stranici Blidinje BIKE Festival, a još uvijek nije kasno da se registrirate i postanete sudionikom ovog velikog događaja.

10 lip, 24

Grad Mostar stao uz organizaciju Continental Blidinje BIKE Festivala

Grad Mostar pružio je snažnu podršku događaju Continental Blidinje BIKE Festivalu, jednom od najvećih biciklističkih festivala u Bosni i Hercegovini, koji se održava u predivnom lokalitetu Parka prirode Blidinje.

Continental Blidinje BIKE Festival, poznat po spajanju ljubitelja biciklizma, prirode i avanture, postao je nezaobilazna manifestacija za sve koji cijene aktivan način života i očuvanje prirodne ljepote. Grad Mostar, prepoznajući važnost ovakvih događaja za promociju turizma i sporta, odlučio je pružiti punu podršku organizaciji festivala.

Predsjednik Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine i jedan od organizatora ovog za sport značajnog događaja sastao se danas u Gradskoj vijećnici Grada Mostara sa gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem i predsjednikom Gradskog vijeća Salemom Marićem, kojim je u ugodnoj atmosveri i razgovoru prezentirao viziju i misiju koja stoji iza ideje organizacije jednog ovako značajnog događaja. Bitno je kazati kako u 2024 godini organizacija Continental Blidinje BIKE Festivala stoji u kalendaru Balkanske Federacije, kao i u kalendaru Međunarodne biciklističke Federacije gdje stoji kao UCI događaj visoke UCI Class 1 kategorije. Sve ovo govori kako će Blidinje ove godine ugostiti oko 20 zemalja svijeta, te ćemo na taj način promovirati Park prirode Blidinje i Bosnu i Hercegovinu kao nezaobilaznu cikloturističku destinaciju.

Podrška Grada Mostara prema Continental Blidinje BIKE Festivalu je od velike važnosti za naš grad i regiju. Ovo je prilika da pokažemo ljepotu naše prirode, promoviramo biciklizam kao zdrav način života i privučemo turiste iz cijelog svijeta,“ izjavio je Toni Zorić, predsjednik Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine. “U Hercegovini je napravljen iznimno velik posao po pitanju cikloturizma, i danas naša zemlja, zahvaljujući vrijednoj ekipi koja stoji iza Udruge “HerzegovinaBike”, slovi kao izvrsna cikloturistička destinacija. Continental Blidinje BIKE Festival je još jedan vrhunski medijski kanal kroz koji nastojimo promovirati sve što imamo u Bosni i Hercegovini kada je riječ o cikloturizmu. Ove godine ta promocija ide prema 20 zemalja svijeta, što zasigurno nije mala stvar. Mi, kao organizatori, imamo veliko iskustvo i ljudske kapacitete u organizaciji ovih događaja, a podrška vlasti sa svih razina ključan je aspekt i partner kako bismo našu zemlju predstavili u što boljem svjetlu.”, dodao je Zorić.

Festival nudi raznolike biciklističke sadržaje kroz tri dana održavanja, a staze koje prolaze kroz spektakularne krajolike Parka prirode Blidinje, omogućujući sudionicima da uživaju u nevjerojatnim panoramama, čistom zraku i netaknutoj prirodi. Program obuhvaća biciklističke utrke kao centralni dio događaja, ali i rekreativne biciklijade za cijele obitelji, radionice i razne zabavne aktivnosti za mlađe naraštaje, te edukacijske radionice koje će se ove godine održati strane Međunarodnih UCI predavača, čime se pruža jedinstveno iskustvo za sve posjetitelje.

Organizatori festivala izrazili su veliku zahvalnost Gradu Mostaru na podršci, ističući kako je ovakva suradnja ključna za uspjeh i daljnji rast manifestacije. “Podrška Grada Mostara nam puno znači. Zajedno možemo postići još veće rezultate, događaje na još većim razinama i privući još veći broj sudionika“.

Continental Blidinje BIKE Festival postaje simbol zajedništva, sporta i ekologije, a uz podršku Grada Mostara, kao i vlasti sa svih razina od lokalnih pa sve do Državnih razina, ovaj događaj ima sve predispozicije da postane još veći i značajniji događaj na karti europskih biciklističkih manifestacija.

28 svi, 24

Vlada HNŽ-a pokroviteljica Continental Blidinje BIKE Festivala

Organizatori manifestacije ”Continental Blidinje BIKE Festival” koja se održava sedmu godinu zaredom, ali prvi put kao događaj više razine odnosno kao Balkansko prvenstvo i UCI Class 1 XCM Herzegovina maraton, uz odobrenja Balkanske Federacije i Svjetske biciklističke Federacije, predstavili su danas predsjednici Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Mariji Buhač projekt ovogodišnjega događaja.

Predsjednik Biciklističkoga saveza BiH, Toni Zorić naglasio je turistički i gospodarski značaj kako samoga projekta koji prerasta u tradicionalan ljetni događaj u Parku prirode Blidinje, tako i činjenice da ove godine rade veliki iskorak u smislu okupljanja biciklista iz otprilike 20 europskih zemalja, s više stotina sudionika na stazama Blidinja koje će u dužinama od 56 km i 85 km prolaziti kroz najljepše predjele Blidinja, ali i uvezivati kulturne i povijesne destinacije.

“Svjetska biciklistička Federacija (UCI) odobrila nam je organizaciju utrke prve klase, s krajnjom intencijom organiziranja Europskoga prvenstva u Hercegovini, očekivano kroz predstojeće četiri godine. Projekt je iznimno složen, velik i sveobuhvatan, jer kroz tri dana, s otvorenjem 12. srpnja, osim službene utrke, isplanirali smo obiteljski rekreativni dan, prigodni sajam biciklističke opreme i autohtonih hercegovačkih proizvoda, edukacije za nove cikloturističke vodiče, edukacije djece i mladih sportaša, ali i naše turističke ponude. Kako Blidinje administrativno pripada prostoru triju županija, tako su u organizaciju uključeni i obiteljski obrti, mala gospodarstva, ugostitelji i turistički djelatnici s prostora HNŽ-a, ZHŽ-a i HBŽ-a”, pojasnio je Zorić.

Osim njega, o projektu su govorili i Marija Vukoja, čelnica projekta ”Visit Blidinje” te Ivan Jurilj, ravnatelj Ureda za europske integracije pri Vladi ZHŽ-a, godinama aktivno uključen u projekte razvitka cikloturizma i brendiranja Hercegovine kao jedinstvenoga turističkog proizvoda.

Ovo je ozbiljan projekt na tragu razvitka turizma ne samo u HNŽ-u, nego Hercegovini kao regiji i zavrjeđuje našu pozornost i potporu. Cikloturizam nedvojbeno je jednom od najpotentnijih turističkih grana ovoga podneblja i, kao takva, prirodno se nameće među naše strateški bitne aktivnosti, osobito u svjetlu priprema izradbe Strategije razvitka turizma HNŽ-a. Potpora Vlade HNŽ-a neće izostati, a mišljenja sam kako, zajedno s kolegama iz susjednih županija, moramo snažno podupirati ideje i projekte koji vode stvaranju jedinstvenoga hercegovačkog turističkog brenda koji nas čini globalno vidljivijima i privlačnijima. Balkansko, sutra i Europsko biciklističko prvenstvo u našemu prirodnom biseru, Parku prirode Blidinje, svakako je jedan od takvih”, zaključila je Buhač.

Continental Blidinje BIKE Festival, najveći biciklistički festival u Bosni i Hercegovini se održava od 12.-14.07.2024 godine, a organizatori najavljuju spektakularan vikend. Program događaja možete pogledati na službenoj web stranici Blidinje BIKE Festivala (link).

15 svi, 24

Općina Posušje podržala organizaciju Blidinje BIKE Festivala: Proslava kulture, prirode i sporta

Općina Posušje, 15. svibnja/maja 2024. – Blidinje BIKE Festival, događaj koji spaja ljubitelje prirode, biciklizma i avanture, ponovno je dobio snažnu podršku od strane načelnika općine Posušje, Ante Begića.

Najveći biciklistički festival u Bosni i Hercegovini, koji je već postao nezaobilazno ljetno okupljanje u regiji, privukao je veliku pažnju u 2024 godini organizacijom Balkanskog prvenstva i UCI Class 1 utrke, čime postaje nezaobilazna destinacija za bicikliste i timove iz više zemalja svijeta. Ovaj trodnevni događaj osim što promiče zdrav način života i aktivnosti na otvorenom, Blidinje BIKE Festival ističe važnost očuvanja prirodnih ljepota te promovira turističke potencijale ovog prekrasnog područja.

Načelnik Begić je izrazio svoju podršku ovom događaju, istaknuvši: “Blidinje BIKE Festival u lokalnim, pa usudio bih se reći i regionalnim okvirima je  jedinstven događaj koji promovira pozitivne vrijednosti na više polja. Prije svega potiče na zdrave sportske aktivnosti i daje motiv svim generacijama za bavljenjem ovom vrstom sporta i rekreacije. Nadalje privlači sudionike iz nekoliko desetaka zemalja koji odnose dobre utiske s ovog natjecanja. Također, izaziva interes domaćih i stranih medija, kako izravno za natjecanje, tako neizravno za jedinstven ambijent u kojem se održava, netaknutoj prirodi PP Blidinje, što doprinosi promociji turizma i njegovom razvoju. Stoga i ove, kao i proteklih godina, ćemo svesrdno podržati organizaciju ovog sportskog događaja, uz želju da ostane jedan od važnijih dugoročnih sportskih projekta na području Bosne i Hercegovine”. 

Osim što donosi sportski duh u regiju, ovaj biciklistički festival također ima značajan ekonomski utjecaj, potičući turizam i lokalno gospodarstvo. Bitno je kazati kako Posušje i okolna područja imaju bogatu prirodnu baštinu koju treba očuvati i promovirati, a cikloturizam i biciklizam igraju ključnu ulogu u tome.

Organizatori festivala su izrazili zahvalnost na podršci općine Posušje i načelniku Begiću te su najavili vrhunski događaj i uzbudljiv program u 2024 godini. “Blidinje BIKE Festival nije samo sportski događaj, već prilika da se istakne ljepota naše prirode, naša zemlja promovira kao destinacija. U proteklim godinama smo vrijedno radili kako bi smo obogatili našu zemlju sa cikloturističkim stazama i sadržajima, a Blidinje BIKE Festival vidimo kao jednu odličnu priliku da sav naš posao i našu zemlju kao izvrsnu turističku destinaciju promoviramo okolnim zemljama”, kazao je Toni Zorić, predsjednik udruge HerzegovinaBike.

Osim što donosi sportski duh u regiju, festival također ima značajan ekonomski utjecaj, potičući turizam i lokalno gospodarstvo. Posušje i okolna područja imaju bogatu prirodnu baštinu koju treba očuvati i promovirati, a Blidinje BIKE Festival igra ključnu ulogu u tome.

Očekuje se da će Blidinje BIKE Festival nastaviti rasti i privlačiti sve veći broj posjetitelja u godinama koje su pred nama, doprinoseći tako razvoju turizma i promociji aktivnog načina života u regiji. Blidinje BIKE Festival postaje simbol zajedništva, kulture, prirode i sporta, a podrška lokalnih vlasti poput općine Posušje ključna je za njegov daljnji uspjeh i rast.

18 tra, 24

Blidinje BIKE Festival uz potporu predsjednice Federacije BiH

Srpanj je sjajan mjesec za boravak na otvorenom i promociju Bosne i Hercegovine na najevećem Bike festivalu koji se održava u Parku prirode Blidinje, a značaj ovog događaja uvidjela je i predsjednica Federacije BiH gđa. Lidija Bradara.

Manje je poznato kako institucija predsjednika Federacije BiH ured ima i u Mostaru. Između redovitih aktivnosti i obaveza, ured predsjednici Federacije Lidiji Bradara služi i za brojne susrete sa strankama odnosno građanima kojima je Mostar puno bliže od Sarajeva.

Posjet Mostaru, predsjednica Federacije BiH gđa. Lidija Bradara iskoristila je za susret s organizatorima Blidinje BIKE Festivala. U ugodnom okruženju kroz razgovor Toni Zorić i Josip Barišić predstavili su predsjednici Federacije BiH značaj, kao i cilj i misiju ovog događaja na otvorenom koji okuplja profesionalne sportaše, rekreativce i cijele obitelji, te promovira turističke potencijale naše zemlje prema sudionicima koji ove godine dolaze iz 20 zemalja svijeta.

Nisam ranije bila upoznata sa ovom idejom i potencijalom koji dolazi iz jedne ovakve organizacije. Odlične ideje imaju dečki iz udruge Herzegovina Bike koji pripremaju jedan sportsko-turistički događaj na Blidinju. Događaj će uključivati službena međunarodna natjecanja, ali i promovirati turističke i gastronomske potencijalne spomenutog bh. bisera prirode i to sve kroz jedan sverastući oblik turizma – aktivni turizam. Očito je kako je to ekipa koja ima ogromna iskustva u organizaciji ovih događaja i koji već godinama rade na popularizaciji biciklizma i sporta općenito, te sam sretna što su mene prepoznali kao potencijalnog suradnika na projektu i što su mi se obratili za podršku“, komentirala je Lidija Bradara, predsjednica Federacije BiH.

Tri dana događanja u Parku prirode Blidinje usredotočena su na biciklizam, rekreaciju u prirodi, edukativne radionice, zabavu i mnogo više. Očekuje se dolazak tisuće posjetitelja, a vrhunac događanja bit će XCM Balkansko prvenstvo  i MTB maraton UCI Class 1 XCM Herzegovina, na kojem će se natjecati profesionalni biciklisti iz 20 zemalja. Dodatno, tu je uzbudljiv program, koji uključuje edukativne radionice i aktivnosti za najmlađe bicikliste na stazi, obiteljska okupljanja, izložbeni sajam i mnoštvo zabave čime su organizatori zaokružili vikend festivala i donijeli onaj poznati osjećaj ispunjenosti.

Blidinje BIKE Festival je upravo dobio jedan veliki vjetar u leđa i jednostavno smo presretni zbog toga. Prije svega sretni smo što je predsjednica odlučila da nas primi kako bismo joj predstavili naš projekat, trud i zalaganja kako bismo našu zemlju pozicionirali kao cikloturističku destinaciju. Moram priznati danas sam na sastanak došao bez prevelikih očekivanja, jednostavno na predstavim naš posao, ali ugodno okruženje i otvorenost predsjednice da podrži pozitivne ideje me ugodno iznenadila i sretni smo što jedna ovako značajna osoba kao što je predsjednica Federacije BiH staje iza naše ideje i podržava naš rad“, kazao je Toni Zorić, predsjednik udruge HerzegovinaBike.

Ovo nam je jedan veliki pokazatelj da radimo dobar posao, a na nama je sada još veći zadatak da organizaciju događaja iznesemo na visokoj razini i damo našoj zemlji promociju kakvu ona i zaslužuje“, dodao je Zorić.

Sudeći prema velikom zanimanju na ranim prijavama za ovogodišnje izdanje pred nama je vrhunski događaj. I rekreativna biciklijada Stazom ‘ajduka i profesionalna utrka XCM Herzegovina izazivaju veliko zanimanje među biciklistima. Sve nas to jako veseli a ovakav vid podrške nam daje dodatni vjetar u leđa da natjecateljima i posjetiteljima donesemo vrhunski događaj“, kazao je Josip Barišić, predsjednik BK Mostar.

Blidinje BIKE Festival tradicionalno se održava u mjesecu srpnju, i ova godina nije iznimka. Tijekom tri dana događanja, od petka do nedjelje, brojni posjetitelji imat će pristup uzbudljivom programu, a kroz izložbeni sajam predstaviti će se mali lokalni proizvođači domaćih proizvoda, te promovirati Blidinje kao outdoor destinacija.

Cijeli program događaja i sve novije informacije vezane za događaj potražite na službenoj web stranici Blidinje BIKE Festival (link).

11 tra, 24

Sa ŠKODA vozilima na Blidinje BIKE Festival 2024.

Ovlašteni trgovac i serviser Škoda vozila Apolo, odlučio je  dati svoju podršku nadolazećem Blidinje BIKE Festival događaju i bit će Brončani sponzor ovog događaja. Svi posjetitelji i sudionici događaja u 2024 godini dobiti će priliku upoznati novitete iz ŠKODA tvornice, te testirati najnovija vozila tijekom trajanja Blidinje BIKE Festival događaja.

Ove godine, kada Blidinje BIKE Festival postaje dio novog i prestižnog UCI kalendara sa Class 1 kategorijom događaja, na kojem će se ujedno održati i Balkansko prvenstvo, ŠKODA je izrazila zainteresiranost za prisustvo na ovom događaju, jačajući svoje opredjeljenje prema biciklizmu i doprinoseći svojim znanjem i iskustvom u sektoru.

ŠKODA već 120 godina njeguje poseban odnos s biciklizmom. Od prvih bicikala s oznakom Slavia koji su izašli iz njihove tvornice strast ŠKODE za dvokotačima jednako je snažna kao i prije 12 desetljeća. Možemo slobodno kazati kako ŠKODA nikada nije izgubila strast za biciklizmom. Brend prodaje vlastiti asortiman dvokotača i duboko je uključen na svim razinama biciklizma. Od 2004. godine, ŠKODA podržava „Tour de France“, najpoznatiju biciklističku utrku na svijetu, kao službeni sponzor i partner vozila. Također sponzorira i druge renomirane nacionalne i međunarodne biciklističke događaje te održava sveobuhvatno sudjelovanje u biciklizmu kao sportu temeljne razine.

U 2024 godini naša podrška ide i za najveći biciklistički festival u Bosni i Hercegovini – Blidinje BIKE Festival rečeno je iz odjela marketinga tvrtke Apolo:

 „Već određeno vrijeme pratimo napore i pozitivne projekte koje udruženje „Hercegovina Bicikl“ realizira ovdje u Bosni i Hercegovini, te svojim prisustvom donosi pozitivne promjene po pitanju biciklizma kao sporta i cikloturizma. Škoda je naširoko poznata po našoj predanosti ovom sportu i mi kao lokalni ŠKODA partner smo čekali pravi trenutak da se ovdje u Bosni i Hercegovini aktivnije uključimo u biciklizam, damo svoj doprinos i budemo dio pozitivnih promjena koje biciklizam kao sport, način življenja i sve prisutniji oblik turizma donosi. Blidinje BIKE Festival je samo prva stepenica u našoj suradnji, ciljevi su nam puno veći i vjerujemo kako je udruga “Hercegovina Bicikl” pravi partner za ostvarivanje tih ciljeva

Još je 120 dana ostalo do početka Blidinje BIKE Festivala, najvećeg biciklističkog festivala u Bosni i Hercegovini koji se održava od 12.-14.07.2024 godine, a organizatori ne kriju veliko uzbuđenje zbog ovog projekta, te najavljuju spektakularan vikend. Program događaja možete pogledati na službenoj web stranici Blidinje BIKE Festivala (link), no iz udruge poručuju kako program još uvijek nije konačan, te najavljuju nove stvari koje će se uskoro naći na spisku.

Ovo je izvrsna vijest i jako smo uzbuđeni zbog ove suradnje. Sve ovo su velike stvari za Blidinje BIKE Festival koji je u 2024 godini postao internacionalni događaj, ne samo po pitanju sudionika koji nam dolaze iz 20 zemalja, već i po pitanju partnera koji stoje uz Blidinje BIKE Festival. Prvo smo potpisali suradnju sa tvrtkom Continental, a zatim je uslijedilo pregovaranje sa Ovlaštenim trgovcem i serviserom Škoda vozila u Hercegovini, Apolo, sa ŠKODA vozilima, i ono što je važno kazati jeste kako su sve ovo imena koja stoje uz najveće događaje na svijetu, poput „Tour de France“ i mnoge druge, a danas su tu kod nas u Bosni i Hercegovini uz Blidinje BIKE Festival. To je ono što nas čini sretnim i daje nam vjeru kako će ovaj događaj dosegnuti visoke granice prema kojim mi zapravo i ciljamo, jer 2024 godina je samo uzlazna stepenica prema onome što nas uskoro očekuje“, komentirao je Toni Zorić, predsjednik udruge HerzegovinaBike.

Tvrtka Apolo Mostar će tijekom događaja Blidinje BIKE Festival biti prisutna na izložbenom sajmu sa ŠKODA vozilima, koje će sudionici i posjetitelji imati priliku da testiraju u Parku prirode Blidinje, te dobiju sve informacije o novitetima koje ŠKODA donosi u 2024 godini, kao i o tome kako na najlakši i najbrži način možete postati vlasnikom novog ŠKODA vozila.

Vidimo se na Blidinju!
#SkodaLovesCycling #FeelTheNature

20 velj, 24

Continental generalni sponzor najvećeg biciklističkog festivala u Bosni i Hercegovini

Continental korporacija, jedan od vodećih svjetskih proizvođača pneumatika i jedan od lidera u auto industriji, generalni je sponzor Blidinje BIKE Festivala, koji se održava u Parku prirode Blidinje od 12. do 14. srpnja 2024 godine.

Jedan od najvećih svjetskih proizvođača pneumatika za putnička vozila na tržištu originalne opreme i rezervnih dijelova potencijal je vidio upravo u najvećem biciklističkom događaju u Bosni i Hercegovini. Širom svijeta ova korporacija upošljava preko 190.000 ljudi u 61 zemlji na 554 lokacija. To je velika porodica koja je društveno odgovorna i prisutna u svjetskom biciklizmu već dulji niz godina, a danas žele biti vjetar u leđa razvoju biciklizma u Bosni i Hercegovini.

Continental je sponzor „Tour de France“ događaja, najveće biciklističke utrke na svijetu, koja se održava u Francuskoj svake godine od 1903. godine, a birno je i kazati kako Continental ima svoj tim mlađih kadeta na ovom velikom događaju. Naime, svake godine Tour of France poziva sljedeću generaciju talentiranih biciklista da voze ispred glavnih konkurenata kao službeni kadeti utrke ‒ “Les Cadets Juniors du Tour”. Ovo je iznimna prilika za promicanje biciklizma i isticanje užitka bavljenja sportskim aktivnostima za mlađe naraštaje. Svake godine Continental s ponosom podržava nove događaje na njihovom uzbudljivom putovanju i sve ovo gore navedeno prethodilo je potpisivanju ugovora sa jednim od najvećih biciklističkih festivala u Bosni i Hercegovini – Blidinje BIKE Festival.

Potpisivanje ugovora se dogodilo upravo u Mariboru, središnjici Continentala za Adria regiju, a predsjednik udruge “HerzegovinaBike”, Toni Zorić tom prilikom imao je za kazati: “Ovo danas doista vidim kao velik dan za biciklizam u Bosni i Hercegovini. Naravno, sretni smo što iza našeg Blidinje BIKE Festivala stoji jedan ovako velik partner i prije svega veliko ime kao što je Continental, no bitno je kazati da je ovo tek početak jedne veće suradnje, gdje Continental nastoji ne samo podržavati biciklističke događaje, već razvoj cjelokupnog biciklizma u Bosni i Hercegovini. Vjerujem da ne griješim kada kažem kako je ovo jedno od najvećih imena koje je ikada stalo uz biciklizam u Bosni i Hercegovini i na nama je da njegujemo tu suradnju i činimo velike stvari u godinama koje su pred nama“.

Matko Kariž, ispred Continental organizacije zadužene za razvoj poslovanja u regiji Jugoistočne Europe: „Ponosni smo što možemo podržati organizaciju najvećeg biciklističkog događaja u Bosni i Hercegovini: Blidinje Bike Festival. Tržište Bosne i Hercegovine je vrlo važno za Continental što je vidljivo i u činjenici da je Bosna i Hercegovina jedina država u regiji u kojoj Continental ulaže u razvoj BestDrive mreže servisa za gume i vozila. Baš zbog te važnosti tržišta Bosne i Hercegovine za Continental, donijeli smo odluku o strateškom partnerstvu u promociji biciklizma u Bosni i Hercegovini. Utjecaj biciklizma na društvo u cijelosti je vrlo bitan jer promiče zdrav način života, ali i zaštitu okoliša što je vrlo važan čimbenik u poslovanju Continentala. Veselimo se zajedničkom doprinosu razvoja biciklizma u Bosni i Hercegovini, ali i generalnom poboljšanju mobilnosti stanovništva što je i naša globalna misija“.

Blidinje BIKE Festival, najveći biciklistički festival u Bosni i Hercegovini otvorio je  registracije za svoje peto izdanje događaja koje će se održati od 12. do 14. Srpnja u Parku prirode Blidinje.

REGISTRIRAJ SE OVDJE!

I ove godine središnji dio SKI centra u Parku prirode Blidinje bit će ispunjen zvukom navijanja i zviždanjem horde navijača, dok kotači natjecatelja budu lomili makadamske staze Blidinja u potjeri za najbržim vremenom ulaska u cilj. I ono najvažnije, ove godine Blidinje BIKE Festival nosi visoku kategoriju UCI Class 1, dok se ujedno istog dana održava i Balkansko prvenstvo u maratonu, što znači će Blidinje BIKE Festival polučiti novog Balkanskog prvaka – saznati ćemo tko je najbolji među 20 zemalja svijeta!

Ovaj trodnevni događaj osim MTB maratona sadržavat će i brojne druge outdoor aktivnosti, rekreativni događaji, edukativne radionice, tu su događaji za cijele obitelji, a neće nedostajati ni dobre zabave u kasnim satima, jer i ove godine subota je planirana za noćni party! Ništa bolje od malo zagrijavanja pred nedeljnu utrku.

Više o Blidinje BIKE Festivalu možete pronaći na njihovoj službenoj web adresi: www.bbf.ba

08 sij, 24

PRAVILNIK za Blidinje Bike Festival

OPĆI UVJETI I ODREDBE za Blidinje Bike Festival


I- Prijave

1.1 Vaša registracija je valjana čim izvršite plaćanje i primite, putem e-pošte, potvrdu o registraciji koju ste napravili na web stranici.

1.2 Svaka registracija za “Blidinje Bike Festival” podrazumjeva prihvaćanje ovih pravila, kao i pravila objavljena na mjestu registracije ili službenih lica događaja (vožnje, testovi, natjecanja, rekreativni događaji ili zabavni događaji/party).

1.3. “Blidinje Bike Festival” osigurava mjerenje vremena na utrkama kako bi Vaše performanse na događaju bile što preciznije i transparentnije.

1.4. Aktivnosti s biciklima otvorene su za sve sudionike, dok maloljetne osobe trebaju prisustvo roditelja/staratelja na događaju ili ponijeti sa sobom potvrdu/odobrenje roditelja za maloljetnike.

1.5 “Dječja utrka” otvorena je za djecu od 4 do 14 godina (potrebno je prisustvo ili odobrenje roditelja).

1.6. Kupnja i povlačenje svake prijave za Blidinje Bike Festival moguće su samo od strane odrasle osobe (starije od 18 godina).

II- Uvjeti kupnje i registracije na događaj

2.1. Prijava za aktivnosti tijekom cijelog dana ili za dvodnevne aktivnosti vrši se putem web stranice www.bbf.ba (“Službena Web stranica”).

2.2. Prijave za aktivnosti tijekom cijelog dana ili za dvodnevne aktivnosti dostupne su na samom događaju, ali s ograničenim mjestima. Imajte na umu da cijena kotizacije dolazi sa nižom cijenom tijekom ranih prijava, dok će cijene za registracije na dan događaja biti uvećane. Također, kasna registracija ili registracija na dan događaja ne osigurava majicu i puni startni paket.

2.3. Sudionici moraju preuzeti svoj startni paket/broj na štandu za registraciju “Blidinje Bike Festival”.

III- Uvjeti plaćanja

3.1. Svaka osoba koja se registrira za jednu ili više aktivnosti odgovorna je za plaćanje punog iznosa kotizacije za registraciju.

3.2. Registracija je valjana ako je puni iznos plaćen na način kako je to naznačeno na web stranici: www.bbf.ba ili na ragistracijskom mjestu na dan događaja.

3.3. Sve uplate mogu se izvršiti putem bankovnih ili poštanskih transfera. Uplate na dan događaja omogućuju gotovinaska plaćanja.

4.4. U slučaju da uplatu kotizacije vršite iz inozemstva i trebate više informacija o načinu plaćanja, preporučujemo da kontaktirajte organizatore putem mail-a. Naše osoblje će biti raspoloženo u svakom trenutku da Vam pomogne.

IV- Modifikacije

Organizacija zadržava pravo napraviti bilo kakve izmjene u ovom pravilniku.

V- Zahtjev za izmjenom vaše registracije

5.1. Izmjene registracije bit će prihvaćene u iznimnim slučajevima, do 21 dan prije otvaranja otvaranja ureda za registracije, odnosno službenog datuma početka događaja, uz pismeni zahtjev i priloženje odgovarajućih dokumenata. Ne možemo garantirati pozitivan odgovor.

5.2. Zamjena registracije je moguća.

5.3. Zahtjevi za izmjenu neće se razmatrati na dan održavanja događaja.

VI- Zahtjev za prijenos vaše registracije

6.1. Svaka osoba koja želi zamijeniti registraciju s drugom osobom ako ta osoba ispunjava sve uvjete vezane u ovom pravilniku, morat će obavijestiti organizaciju o ovoj zamjeni najkasnije 21 dan prije početka događaja, putem preporučene pošte s povratnicom poslanom na sljedeću adresu: Udruga “HerzegovinaBike”, dr.Milana Šuflaja 58, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovine ili putem e-pošte na info@bbf.ba, navodeći sljedeće informacije: – vaše prezime, ime i adresa – prezime, ime, adresa, datum rođenja odobe s kojom se vrši zamjena, e-adresa i telefonski broj zamjene – veličina majice – registracijski broj i kopija e-pošte s potvrdom registraciji.

6.2. Nakon primitka pisma ili e-pošte s registracijom, Vaša zamjena će primiti potvrdu registracije. Vi i zamjena bit ćete odgovorni za plaćanje ukupne cijene registracija i svih troškova nastalih zamjenom (npr. troškovi dostave pisma itd.).

VII- Zahtjev za otkazivanje i povrat novca

7.1. Zahtjevi za otkazivanje i povrat novca bit će prihvaćeni samo u iznimnim slučajevima, najkasnije mjesec dana prije događaja uz uvijet da za Vas organizatori već nisu kupili/naručili startni paket. Zahtjev za otkazivanje i povrat novca vrši se uz pismeni zahtjev na službeni mail info@bbf.ba. Ne možemo jamčiti pozitivan odgovor.

7.2. Povrat novca nije moguć u slučaju zamjene registracije.

7.3. Zahtjevi za otkazivanje i povrat novca neće se razmatrati unutar 30 dana prije početka događaja.

VIII- Uvjeti testiranja bicikala i oprema od strane izlagača

8.1. U okviru testiranja bicikala i opreme, svaki sudionik se mora brinuti o materijalu i opremi koju mu/joj je posudio tijekom sudjelovanja na “Blidinje Bike Festivalu”, primjereno je koristiti i općenito slijediti upute i/ili preporuke koje mu/joj budu priopćene u tom kontekstu.

8.2. U slučaju gubitka i/ili incidenta koji je prouzrokovao štetu, ispitanik se obvezuje, prema odabiru davatelja, ili zamijeniti ili nadoknaditi oštećenu i izgubljenu opremu i/ili materijal o vlastitom trošku. U slučaju prihvaćene zamjene, podrazumijeva se da zamjena mora sastojati od materijala ili opreme koji su strogo identični onima koji su izvorno posuđeni i pretpostavlja se da su u ispravnom stanju.

8.3. Ako sudionik u bilo kojem trenutku ima dojam da oprema i/ili posuđeni materijal ne funkcionira ispravno, odmah će prestati s njegovim korištenjem i obavijestiti predstavnika marke kako bi ga mogao provjeriti i poduzeti sve potrebne popravke ili prilagodbe.

IX- Korištenje staza/ruta za testiranje

9.1. Staze za testiranje rezervirane su za ispitivanje bicikala i dodatne opreme za sve sudionike Blidinje Bike Festivala koji su se prijavili za testiranje kod službenih izlagača događaja.

9.2. Organizacija, odnosno tvrtke koje izlažu na događaju zadržavaju pravo ukloniti registraciju za testiranje od osobe koja će obavljati aktivnost koja nije u skladu s onim za što se registrirala.

9.3. Organizacija zadržava pravo napraviti promjene u rutama, stoga i u udaljenosti i/ili razlici u visini, bez prethodne obavijesti.

9.4. Organizator odbija svaku odgovornost u slučaju da liftovi koji omogućuju testiranje DH bicikala na SKI stazi ne rade ili su zatvoreni.

9.5. U konzultaciji s osobom odgovornom za rad i sigurnost skijaških liftova, organizacija zadržava pravo blokiranja pristupa liftovima ili otkazivanja događaja ako vremenski uvjeti ili promjene u vremenskim uvjetima (magla, kiša, itd.) mogu ugroziti sudionike.

X- Osiguranje

10.1. Svaki sudionik mora imati osiguranje od nesreće i odgovornosti.

Toplo preporučujemo da kontaktirate svoje osiguravajuće društvo kako biste saznali svoje pokriće u slučaju nesreće i prilagodili ga, ako je potrebno, aktivnostima za koje se registrirate.

10.2. U slučaju nesreće ili spašavanja, troškove liječenja pokrit će osobno osiguranje sudionika (posebno troškovi helikoptera i hospitalizacije).

10.3. Organizator odbija svaku odgovornost u slučaju nesreće i odgovornosti, kao i svaku odgovornost u slučaju gubitka, krađe ili oštećenja posuđenog materijala ili osobne opreme.

XI- Sigurnosna pravila

11.1. Obavezno je nošenje čvrste kacige za brdski bicikl koja zadovoljava CE standarde (na svim aktivnostima), a rukavice i nošenje naočala se preporučuje. Na rekreativnim događajima poput biciklijadi “Stazom Ajduka” strogo se preporučuje nošenje kacige, dok je na profesionalnom događaju “XCM Herzegovina” obavezno nošenje kacige i osobe koje ne budu posjedovale kacigu neće moći nastupiti.

11.2. Na rekreativnom događaju “Stazom Ajduka” nije potrebno nošenje prve pomoći, kao ni alata za servis bicikla, budući da organizator to osigurava, dok se na profesionalnom događaju “XCM Herzegovina” preporučuje nošenje minimalnog seta za popravak ili timska pratnja koja će se nalaziti na tehničkim zonama staze.

11.3. Kako je vrijeme u planinama vrlo promjenjivo, preporučuje se ponijeti toplu odjeću i kišnu opremu iako se događaj održava u ljetnim mjesecima. Obavijestite organizatore ili svoje kolege prije polaska na trening i obilazak staze, ako se sami upuštate na vožnju.

11.4. Obavezno se pridržavajte prometnih propisa na cestama otvorenim za promet.

11.5. U slučaju nesreće, obavijestite osoblje ili centralnu hitnu postaju putem broja koji je označen na štandu za registraciju.

XII- Ponašanje na terenu

12.1. Radi vlastite sigurnosti, sudionici moraju slijediti upute koje Organizator daje putem osoblja i volontera prisutnih na terenu.

12.2. Sva napuštanja staze trebaju biti prijavljena Organizaciji (najbližoj pomoćnoj stanici, punktu za opskrbu/feed zona ili osoblju). U nedostatku informacija o napuštanju staze i gubitku, sudionik će biti odgovoran za sredstva korištena za njegovo traženje.

XIII- Dokazi

13.1. Kada sudjeluje u događanjima na Blidinje Bike Festivalu, sudionik se obvezuje prisustvovati brifingu za događaj ili aktivnost te se pobrinuti da njegov bicikl, ispravno funkcionira i opremljen je prednjim i stražnjim kočnicama. Sudionik se obvezuje nositi zaštitnu opremu (kaciga, rukavice, itd.) koja je potrebna vožnju ne napuštajući “stazu” označenog itinerara, bez namjernog skraćivanja i u skladu s prometnim propisima na cestama otvorenim za promet.

13.2. Sudionik se također obvezuje poštivati ljudski, životinjski, prirodni, biljni i urbani okoliš (na primjer, ne smije bacati ili ostavljati smeće u prirodi, na cestama i na bilo kojem drugom mjestu. Mora ga zadržati i staviti u spremnike za selektivno prikupljanje smeća koje je osigurao Organizator). Obvezuje se ne osporavati odluke organizatora ili lokalnih vlasti i poštivati upute organizatora. Obvezuje se poštivati pravila predloženog događaja ili aktivnosti.

XIV- Naknada štete

Sudionik se slaže, za sebe i članove svoje obitelji, nadoknaditi i držati odgovornima, uključujući troškove i odvjetničkih naknada, Organizatora kao i njihovih predstavnika i zaposlenika, od bilo kakvih zahtjeva i tužbi za tjelesne ozljede, štetu na imovini i štetu uzrokovanu trećoj strani, uzrokovanu izravno ili neizravno činom ili propustom tijekom vožnje njegovog bicikla ili sudjelovanja na Blidinje Bike Festivalu.

XV- Prava na korištenje fotografija

15.1 Svaki sudionik ovlašćuje Blidinje BIKE Festival, i/ili svaku fizičku osobu i/ili pravnu osobu koja je zamjenjuje, kao i svaku treću stranu koja djeluje u njegovo ime, da koristi, reproducira i prilagodi fotografije, statične ili audio-vizualne slike na kojima se može pojaviti tijekom sudjelovanja na Blidinje Bike Festivalu, na svim korisnim medijima (uključujući promotivne i/ili reklamne dokumente), na bilo kojoj privatnoj ili javnoj, nacionalnoj ili međunarodnoj telekomunikacijskoj mreži (posebno internetu, intranetu, ekstranetu) u neograničenom broju, u bilo kojem materijalu, boji i formatu. Ova ovlašćenja dodjeljuju se besplatno, za najduže razdoblje predviđeno zakonom, propisima i primjenjivim ugovorima na snazi, uključujući sve moguće produžetke tog razdoblja, i to za cijeli svijet.

15.2 Pri registraciji, preuzimanju startnog paketa i/ili sudjelovanju na događaju, svaki sudionik pristaje biti fotografiran od strane Organizacije.

XVI- Prepoznavanje i prihvaćanje rizika

16.1. Svaki sudionik izjavljuje da prihvaća rizike vožnje biciklom i da će koristiti predloženu rutu isključivo na vlastitu odgovornost i procjenu.

16.2. Sudionik priznaje i prihvaća da sudjeluje u događaju koji može predstavljati opasnosti i svjestan je da aktivnost u kojoj sudjeluje može rezultirati rizikom nesreća, ozljeda ili smrti.

16.3. Budući da se događaj odvija na prirodnom terenu, sudionik mora biti svjestan prirodnih prepreka na stazi. On sudjeluje u događaju na vlastiti rizik i pod vlastitom odgovornošću.

16.4. Odluka o sudjelovanju podrazumijeva suglasnost s rizicima vožnje bicikla u planinama, po stazama, na prirodnom terenu.

16.5. Sudionik priznaje i prihvaća da organizacija ne može jamčiti njegovu sigurnost tijekom događaja, da su rizici biciklizma izvan kontrole organizatora te da svaki pad s njegove strane može rezultirati ozbiljnom tjelesnom ozljedom ili čak smrću.

16.6. Sudionik je svjestan da predložene rute, iako označene, nisu i ne mogu biti u potpunosti osigurane od strane organizatora.

16.7. Sudionik je odgovoran za svoj izbor predložene rute i obvezuje se osigurati da je njegova odluka u skladu s njegovim iskustvom i razinom prakse vožnje bicikla, kao i njegovim fizičkim stanjem.

16.8. Sudjelovanje na Blidinje Bike Festivalu zahtijeva dobru fizičku kondiciju, što podrazumijeva da sudionik priznaje, posebno:

  • da nije pod utjecajem lijekova koji utječu na njegove fizičke ili intelektualne sposobnosti,

  • da nije trudna, niti je rodila u manje od 6 mjeseci (poštivati upute liječnika u tom slučaju),

  • da ne pati od srčanih problema ili krhkosti zglobova (članaka, koljena, tendinitisa, ligamenata itd.),

  • da dobro poznaje svoje fizičke sposobnosti i ograničenja,

  • da nije sklon astmi i epileptičkim napadima,

  • da nije pod utjecajem alkohola i/ili supstanci koje utječu na njegove ili njene intelektualne ili fizičke sposobnosti. Sudionik se također obvezuje poštivati sigurnosne upute i pravila koja se mogu objaviti, osim nošenja kacige u svim okolnostima, poštivati pravila prometnih propisa te izražavati oprez i prosudbu prilikom kretanja i upotrebe posuđene opreme.

XVII- Odricanje od odgovornosti

17.1. Unutar granica primjenjivih zakonskih odredbi, sudionik oslobađa organizatora i njegovo osoblje, direktore, zaposlenike ili volontere te druge pomoćne osobe, planinare, predstavnike i agente od svake odgovornosti u vezi s gubicima, ozljedama ili štetama koje proizlaze iz njegova sudjelovanja na Blidinje Bike Festivalu.

17.2. Stoga sudionik odriče pravo u budućnosti podnošenja bilo kakvih zahtjeva protiv organizatora i njegovog osoblja, direktora, zaposlenika ili volontera te drugih pomoćnih osoba, planinara, predstavnika i agenata za bilo koju tjelesnu ozljedu, napad na tjelesni integritet, uključujući onu koja može dovesti do smrti, za svaku materijalnu štetu ili moralnu štetu i za bilo kakvu štetu koju može pretrpjeti kao rezultat svog sudjelovanja na Blidinje Bike Festivalu, bez obzira na uzroke, za bilo kakvu grešku ili nemarnost, osim u slučaju prijevare ili teškog propusta.

17.3. Sudionik se slaže, kao posljedica prethodnog odlomka, da neće pokrenuti pravne postupke, niti podnijeti bilo kakvu kaznenu prijavu ili prijavu te se obvezuje da neće postati građanska stranka u bilo kojem kaznenom postupku protiv organizatora događaja, njihovih osoblja, direktora i njihovih pomoćnika, niti ih implicirati u istoj mjeri kao njihove ugovorne strane.

17.4. Označavanjem okvira “Prihvaćam uvjete pravila, odricanje od odgovornosti i prava na web stranici”, potvrđujete da ste pročitali i razumjeli informacije dane ovdje i da ste imali koristi od svih korisnih objašnjenja u kontekstu vašeg sudjelovanja na Blidinje Bike Festivalu. Svjesni ste vještina potrebnih za sudjelovanje u ovom događaju i priznajete da ih posjedujete. Obvezujete se poštivati navedena pravila i zabrane. Kako ste u potpunosti uključeni u sprovođenje ovog događaja, prihvaćate rizike povezane s prakticiranjem sporta i stoga izričito oslobađate Udrugu “Herzegovina Bike” i ostale tvrtke i partnere prisutne na Blidinje Bike Festivalu od odgovornosti u slučaju da pretrpite ozljedu tijekom sudjelovanja. Naposljetku, priznajete da će preuzete obveze i oslobođenje od odgovornosti obvezivati vaše nasljednike i dodijeljenike.

17.5. Sudionik se obvezuje poštovati zdravstvene propise koje je postavila Zdravstvena služba Županije/Kantona, države Bosne i Hercegovine i organizator.

17.6. Organizator odbija svaku odgovornost ako se sudionik zarazi od treće strane tijekom događaja.

Često postavljana pitanja

Blidinje Bike Festival će se održati od 26. do 28. 07. 2024. godine.

Blidinje Bike Festival održava se u Parku prirode Blidinje (Blidinje, Masna Luka bb, Posusje 88240, BiH)

Petak, 26.07.2024., 12:00 – 19:00h

Subota, 27.07.2024., 10:00 – 19:00h

Nedjelja, 28.07.2024., 08:00 – 16:00h

*navedeno radno vrijeme može biti podložno promjenama.

Kompletan PROGRAM DOGAĐAJA možete pogledati OVDJE.

Obavijest: U petak, Gala večera posvećena je organizatorima, pokroviteljima, prijateljima, značajnim gostima, medijima i izlagačima događaja Blidinje BIKE Festival: petak, 26.07.2024., od 19:00h svi gosti Gala večere morati će pokazati svoju ulaznicu osoblju sigurnosti.

Detaljan opis kako doći do Parka prirode Blidinje u slučaju da putujete sa avionom, automobilom, vlakom ili pak biciklom možete pogledati OVDJE.

Posvetili smo se napravili stranicu sa detaljnim opisom kako da dođete do nas. 

 • Ukoliko dolazite kao posjetitelj prijave nisu potrebne i možete nas posjetiti u bilo kojem trenutku tijekom vremena održavanja Blidinje BIKE Festivala.
 • Ukoliko dolazite kao sudionik, za pristup događajima morat ćete se prijaviti online. Nakon što završite registraciju i uplatite kotizaciju, jednostavno se pojavite na mjestu događaja, posjetite ured za prijave kako bi ste preuzeli startni paket i uživate u organizaciji.
 • Ukoliko dolazite kao posjetitelj plaćanje nije potrebno, jednostavno dođite na mjesto održavanja i pratite događaj.
 • Ukoliko dolazite kao sudionik, za pristup događajima morat ćete se prijaviti online i platiti kotizaciju koja je propisana od strane organizatora.

Naravno, u sklopu restorana Staza i SKI centar bit će dostupno parking područje gdje ćete moći slobodno parkirati svoje vozilo, kako biste bili potpuno slobodni tijekom vaše posjete. Iako je područje pod nadzorom, ne prihvaćamo odgovornost za bilo kakva oštećenja vozila od trećih strana.

Blidinje Bike Festival će sadržavati i izložbe i testiranje proizvoda. Na stranici “Expo Area” pronaći ćete sve informacije koje vam trebaju.

Kako pristupiti testiranju bicikala ovisi o tvrtkama koje izlažu bicikle i opremu.

ZAPAMTITE:

– kacige su obavezne;
– savjetujemo vam da se pojavite odjeveni u odgovarajuću, sportsku odjeću;
– morate biti stariji od 18 godina da biste sudjelovali u testiranju bicikala;
– izlagači ne nude sve vrste pedala, ako planirate doći noseći biciklističke cipele, savjetujemo vam da donesete vlastite pedale.
– područje testiranja rezervirano je za demo vozila tvrtki.

Da, parkirna mjesta su besplatna za sve posjetitelje i sudionike događaja.

Da, dolazak sa psima je dopušteno, ali samo na povodcu.

Važno: Budite svjesni svog psa u svakom trenutku, psima nije dopušten ulazak na stazu gdje mogu prouzrokovati nezgodu za bicikliste. Vlasnici pasa odgovaraju za postupke svojih ljubimaca.